Američki policajac kupio božićnu večeru porodici koja je uhvaćena u krađi namirnica

.
Policajac iz savezne američke države Massachusetts vlastitim je novcem kupio božićnu večeru porodici u nevolji, nakon što su dvije žene uhvaćene u krađi namirnica u trgovini.

Policijski službenik iz Somerseta Matt Lima pozvan je u trgovinu Stop & Shop 20. decembra nakon što je osiguranje trgovine izjavilo da žene nisu platile sve što su stavile u svoje torbe, navodi se u izjavi na web stranici policijske uprave .

Žene, koje su sa sobom imale dvoje male djece, zaustavljene su na izlazu iz trgovine, rekla je policija.

"I sam imam dvije djevojčice koje su sličnog uzrasta kao djevojčice iz trgovine, tako da me to pomalo pogodilo", rekao je Lima za CNN.

Lima je odveo jednu od žena na stranu kako bi mogli razgovarati o onome što se dogodilo, a da djeca ne čuju. Radnici u trgovini zaokupljali su djecu, kako ne bi znala šta se događa.

"Žena sa kojom sam razgovarao objasnila je da radi, ali majka djece nije radila i imali su nekih drugih porodičnih problema", rekao je Lima.

Pogledao je račun da vidi šta su žene planirale kupiti i vidio je da samo kupuju hranu, a prema njihovim riječima radilo se o namirinicama za božićnu večeru.

"Očito je da je ova porodica bila u potrebi i ne mogu zamisliti kako bi meni bilo da ne mogu kupiti stvari za božićnu večeru djeci" rekao je Lima.

Umjesto hapšenje, policajac im je zabranio ulazak u trgovinu i kupio poklon karticu od 250 dolara, kako bi mogle kupiti namirnice u drugoj trgovini.

"Bile su vrlo zahvalne, bili su nekako šokirane. Siguran sam da bi mnogi ljudi u istoj situaciji pomislili da će doći do drugačijeg ishoda", rekli su u policiji.