Amfilohije o napadu na Bošnjake u Pljevljima: Sve je ovo osmišljeno

mitropolit
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije reagirao je na napade na Bošnjake u Pljevljima i rekao je da smatra da je riječ o namjernoj provokaciji.

 

Podsjetimo, nakon izbora u Crnoj Gori se ne stišavaju strasti.

Tako su u Pljevljima tokom noći razbijena stakla na prostorijama Islamske zajednice te ispisane poruke "Selite se Turci".

“Nećemo da izvodimo preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaje nerasvijetljeno navodi na pomisao da ovdje nije riječ o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli jučer da vidimo u Rožajama”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Dodao je da ovi napadi neodoljivo podsjećaju na poznatu matricu širenja propagande na ovim prostorima i relativiziranje zločina.

"Ko god da su počinioci ovih nedjela i kakve god da su njihove namjere, svakako nisu dobroželatelji nijednom građaninu Crne Gore. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja"., kazao je Amfilohije.