Amir Grand&Sado sjajnim nastupom obilježili 10. noć “Kladuškog ljeta”

rvk
Desetu noć „Kladuškog ljeta 2023“ obilježio je nastup fantastičnog muzičkog dvojca Amira Granda i Sade, koje je na gitari pratio Enes Jimmy Karajić. Ovaj kladuški duo, koji već godinama zajedno nastupa, prepoznatljiv je po svojim upečatljivim i sjajnim izvedbama, a tako je bilo i ovog puta u Velikoj Kladuši.

 

Publika u parku Omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ-a“ je oduševljeno ispratila njihov nastup od prve do zadnje pjesme, dok su momci potvrdili status miljenika domaće publike, posebno one mlađe.

Inače, Amir Grand&Sado aktivno rade i ovo ljeto, te su njihovi nastupi rasprodani. Osim brojnih nasupa u zemlji, česti gosti su u Austriji, Sloveniji, Švicarskoj, a do kraja godine imaju planirane nastupe u Mexiku, dok je u najavi i turneja po Sjedinjenim Američkim Državama.

U utorak, 25. jula programom Manifestacije predviđen je događaj posvećen kulturi, tradiciji i običajima, smotra folklora domaćih i gostujućih kulturno-umjetničkih društava i „Krajiška sofra“, prezentacija i prodaja autentičnih krajiških jela koje pripremaju Kladuščanke, okupljene u različitim udruženjima.