Amir Zukić i ostali danas se izjašnjavaju o krivici

Home

Amir Zukić i ostali danas se izjašnjavaju o krivici


Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić i još osam osoba koje optužnica tereti za više krivičnih djela, trebali bi se danas izjasniti o krivici pred sarajevskim Općinskim sudom.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i protivzakonito posredovanje.

Pored toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. 

Eseda Džananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u “Elektroprivredi BiH”.

Nakon toga, dodali su iz Tužilaštva, koristeći svoj utjecaj preko Džananovića, Zukić je realizirao nezakonita zapošljavanja u “Elektroprivredi”.

 

(Izvor: N1info.com)

Tagovi
Objavio: Pon, 17/04/2017 - 06:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top