Kontroverzna anketa Policijske akademije BiH o najavljenoj paradi ponosa u Sarajevu

Na Facebook stranici Policijske akademije BiH, koju prati više od 24.000 ljudi, postavljena je kontroverzna anketa s pitanjem "da li policija treba da obezbjeđuje ili privodi LGBT".

Anketa koja još traje, izazvala je niz negativnih reakcija na ovoj društvenoj mreži, a u jednom od komentara navedeno je da se time izaziva nacionalna, rasna i vjerske mržnja, razdor i netrpeljivost. Svakako bilo je i komentara podrške anketi.
 

Administrator navedene Facebook stranice naveo je da anketa pokazuje da više od 50 posto publike koja prati FB stranicu "Policijska Akademija BiH" smatra da MUP ne bi trebao dozvoliti održavanje parade, a što nije lično stav Policijske akademije BiH.

Bosna i Hercegovina će, kako je objavljeno, nakon svih država u regiji, dobiti svoju povorku ponosa koja će se održati 8. septembra u Sarajevu, prenosi Klix.

Inicijativa da se organizuje Bosanskohercegovačka povorka ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH