APEL BOSANSKA KRUPA: Porodici Velagić potrebna pomoć za normalan život

DIJETE
Alija Velagić i Emina Velagić su bračni par koji ima malu djevojčicu Azru, a koji žive u neuslovnoj kući u naselju Hodžinac u Bosanskoj Krupi.

Kuća u kojoj živi mladi bračni par je stara, trošna i daleko je od normalnih uslova za život. Zidovi kuće su popucali i oronuli, a drugi sprat kuće je u potpunosti neuslovan. Situacija na donjem spratu kuće također nije znatno bolja, ali ova porodica svoje dane provodi upravo na tom spratu, jer im je lakše zagrijati jednu sobicu u kojoj provode većinski dio vremena.

Stolarija kuće je stara i dotrajala, krov prokišnjava te najviše zbog toga se pojavljuje i vlaga koja predstavlja ogroman problem za Azrine roditelje, a naročito za ovu djevojčicu koja je još uvijek jako mala. Prizore kuće možete vidjeti na fotografiji kao i malu Azru.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici, bilo u odjeći, prehrani ili nečemu drugom možete ih posjetiti u naselju Hodžinac u Bosanskoj Krupi (pružni prijelaz preko puta firme BosanKar), a možete ih kontaktirati i na broj 064 42 09 022.

Za inostranstvo:
Swift code: RZBABA2S
BA391613000093953867 Alija Velagić

Za BiH:
1613000093953867
Bosanska Krupa Hodžinac


Onaj ko nije u mogućnosti pomoći na ovaj način, onda Vas molimo da podijelite ovaj apel i na taj način učestvujete u pomoći porodici Velagić.

Image
KUCA