Apel Sindikata sudske policije političarima i sudijama da najstrožije kazne današnji teroristički akt

Mole se svi koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju hvatanja izvršioca ovog zločina da to učine

Povodom jutrošnjeg brutalnog ubistva dvojice pripadnika MUP-a KS, oglasio se i Sindikat službenika Sudske policije u FBiH. Sindikat je uputio je saučešće porodicama ubijenih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo uz apel pravosudnim organima da najoštrije kazne njihove ubice. 

- Izražavamo naiskrenije saučešće porodicama tragično ubijenim kolegama, pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, za vrijeme izvršenja poslova zaštite građana. Sindikat apeluje na nosioce pravosudnih funkcija da najoštrije kazne ubistvo dvojice policajaca - stoji u saopćenju sindikata.

Sindikat je zamolio sve koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju hvatanja  izvršioca ovog, kako kažu, terorističkog akta, da to i učine. 

- Također i ovim putem se obraćamo iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne)sigurnost cijelog društva. Odnosno da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka - navodi se u saopćenju.