Apel za pomoć mladoj Krajiškinji Mireli Demirović iz Bosanske Krupe

dssf

Mirela Demirović iz Bosanske Krupe, rođena 1981. godine, je mlada majka i supruga koja je nažalost oboljela od Amiotrofične lateralne skleroza – ALS-a. ALS je bolest nepoznate etiologije i jedna je od najučestalijih bolesti motornih neurona u odraslih.

Početkom bolesti simptomi koji se javljaju su uglavnom neprimjetni pa su često zanemareni. Bolest je okarakterizirana progresivnom mišićnom slabošću u rukama, nogama i mišićima odgovornim za disanje, govor i gutanje.

Simptomi se ne javljaju istom brzinom progresije, istim redoslijedom i na istim mjestima. Porodica od Mirele je objavila apel za pomoć, i odlazak na liječenje u Tursku. Za početak liječenja je potrebno 12.000€ , bez putnih troškova i operacionalnih zahvata.

U ovoj cjeni (12.000€) su uključeni nalazi i fizikalne terapije. Porodica nije u stanju sama da iznese ove velike troškove, zbog toga se obraćamo ovim putem svim ljudima koji su u stanju da pruže bilo kakvu financijsku pomoć.

Vaše malo, Mireli i njenoj porodici znači mnogo. Mireli možete pomoći uplatama na sljedeći način: Putem GoFundMe klikom na link u prilogu: https://www.gofundme.com/f/pomozimo-mireli-da-ode-u-tursku-na-lijeenje Paypal jukic2301@gmail.com Uplatama na broj računa kod Raiffeisen banke (samo za BiH): 1613000101996234 | Mirela Demirović, Bosanska Krupa INO uplatama na broj računa: IBAN: DE29505400280282269000 | Dženan Demirović, Goethestraße 105 – Offenbach