Šestomjesečnoj Najli iz Cazina rascjep kralježnice ometa normalan razvoj, hitno potrebna pomoć

Najla Osmančević je preslatka šestomjesečna djevojčica iz cazinskog naselja Donja Koprivna, koja se od dolaska na svijet bori za normalan život.

Naime, djevojčici je po rođenju dijagnosticirana Spina bifida occulta, što je, jednostavnije rečeno, poremećeno zatvaranje kralježničkog kanala ili "rascjep kralježnice". Doktori u Sarajevu su roditeljima objasnili da je riječ o tome da Najli raste gutica između dva pršljena, što joj smeta pri normalnom razvoju. Iako trenutno ne trpi nikakve bolove, kičma joj se krivi u desnu stranu i, ukoliko se operacijom ne riješi problem, imat će velikih problema s kretanjem.

Image

Roditelji nisu zaposleni, a imaju još i 11-godišnju kćerku, dok s njima živi i majka oca djevojčice, od čije skromne penzije i preživljavaju. Bilo je potrebno prvo uraditi pedijatrijsku obradu, a zatim obaviti operativni zahvat, što iziskuje veće novčane troškove.

Porodica Osmančević, nažalost, nije bila u mogućnosti svojoj kćerkici platiti ni dalje potrebne liječničke pretrage, a o operaciji da i ne govorimo. Iako još ne znaju koliko novca će im trebati da svojoj djevojčici obezbijede normalan život, što ne mogu ni znati bez ostalih pretraga, putem našeg portala Cazin.NET tražili su pomoć dobrih ljudi da pomognu onoliko koliku mogu i tako im se pridruže u borbi za Najlin život. Danas smo se čuli sa majkom djevojčice koja ističe da je saupljeno tek dovoljno novca da se završi pedijatrijska obrada, te riješe nalazi. Sutra imaju zakazano kod pedijatra koji će im bolje pojasniti stanje njihove djevojčice. Međutim, Najla i dalje treba našu pomoć jer na operaciju će sigurno morati. Zato vas još jednom pozivamo da pomognete porodici Osmančević

Najla je jedno veselo dijete, koje samo želi priliku da bude kao sva druga djeca, da odraste, završi školu i možda jednom bude ponos svoga grada i svoje Koprivne. Pred Najlom su velike stvari i iskušenja, a na nama svima je trenutno da joj omogućimo da se normalno kreće.

Ukoliko želite i možete pomoći, porodicu možete kontaktirati na broj telefona 062 775 645 ili 062 463 930 ili ih posjetiti u Donjoj Koprivni, te uplatama na slijedeći broj žiro-računa:

1982010000000083 (KIB BANKA)

Zato: Za Najlu, za život, za budućnost jednog nevinog bića, pomozimo i pokažimo svoju humanost kao nebrojeno puta do sada!

 

Image