APLICIRAJ NA FOND OMLADINSKOG ANGAŽMANA!

Home

APLICIRAJ NA FOND OMLADINSKOG ANGAŽMANA!


Fond omladinskog angažmana nudi priliku tebi ali i svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Naime, Fond omladinskog angažmana jedan je od šest programa Fondacije Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život), omladinske fondacije usmjerene na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama. Kroz sadržaje svojih programa fondacija želi pomoći mladima da zauzmu svoje pravo mjesto i odgovornost u društvu kao aktivni, kreativni i svjesni građani, te sudjeluju u izgradnji otvorenog društva gdje postoje jednaki standardi za sve. Više informacija na: www.shl.ba.

 

Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske ili nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici.

Prijavu možeš poslati do 30.9. na email angazman@shl.ba u formi FOA prijavnog obrasca koji možeš pronaći na ovom linku (prijavni obrazac trebaš prvo snimiti na računar, pa onda početi sa popunjavanjem).

Fondacija SHL je omogućila da svi zainteresirani mogu sudjelovati u SKYPE konsultacijama sa SHL-om, te se tako informišu i postave pitanja. Skype konsultacije se održavaju svakog utorka u periodu od 10:00 do 12:00 sati. Dovoljno je da dodaš Skype račun SHL.angazman i pripremiš pitanja.

Također, za sva tvoja pitanja na raspolaganju ti stoje i članovi komisije za ocjenjivanje projekata - SHL multiplikatori. SHL multiplikator za regiju Krajine - Arijana Rekić, kontakt: arijanaa.rekic@gmail.com.

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 19/07/2017 - 07:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top