Islamska zajednica: Apsurdne optužbe predsjednika Vučića

.
Islamska zajednica (IZ) odbacila je kao apsurnde optužbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da IZ nije reagovala kada je trebalo, te da je posljedica toga porast broja zaraženih koronavirusom i alarmantno stanje zdravstvenog sistema.

 

U saopštenju koje je potpisao muftija Melvud Dudić ocjenjuju se kao tendenciozne optužbe predsjednika Srbije da je masovni odlazak u džamiju na Bajram i petkom uzrokovao zarazu, a da se pri tom zanemaruju svi drugi uzroci koji su doprineli širenju zaraze i kolapsu zdravstva u Novom Pazaru, Tutunu i Sjenici.

 

Dodaje se da masovni odlasci u bolnice i porast broja zaraženih počinje 21. juna, više od 40 dana poslije otvaranja džamija po ukidanju vanrednog stanja.

 

"Krivicu za novonastalu situaciju snose oni koji su po službenoj dužnosti imali obavezu da prate situaciju i blagovremeno reaguju kako bi se izbeglo stanje haosa", navodi se u saopštenju koje je potpisao Dudić.

 

Islamska zajednica je, kako se navodi u saopštenju, među prvima ukazivala na alarmantno stanje i tražila reakciju nadležnih, te i ovog puta pozvala nadležne da rade svoj posao, a državne zvaničnike da preuzmu odgovornost i ne proglašavaju krivima one koji su najmanje krivi i najviše učinili da se stanje rasvijetli i pomogne ugroženima.

Izvor: