ASuBiH - Lokalni tim Velika Kladuša: Najava online diskusije 'Život jednog tinejdžera'

ASuBiH
VELIKA KLADUŠA

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini,tačnije Loklani Tim Velika Kladuša organizuje prvu online aktivnost pod nazivom ''Život jednog tinejdžera'', u ponedjeljak, 20.04.2020. sa početkom u 19:00 sati,na platformi ZOOM.

"Kao što većina srednjoškolaca provodi svoje vrijeme u karanteni/samoizolaciji, izluđujuće je sve to proživjeti u svojim mislima, bez svojih prijatelja ili psihologa, naš lokalni tim je odlučio napraviti ovu aktivnost s ciljem da pomognemo, kao srednjoškolci,jedni drugima, te jednostavno da vidimo kako to naši prijatelji provode svoje školske dane u karanteni, kako se osjećaju povodom toga. Nije loše ni spomenuti da mali broj srednjoškolaca ima problema sa depresijom,anksioznošću te nervozom,i da im teško pada online nastava", navodi ASuBiH - Lokalni tim Velika Kladuša. 

Kao što smo spomenuli u tekstu, aktivnost pod nazivom ''Život jednog tinejžera'', pomoći će srednjoskolcima na razvijanju svojih govornih sposobnosti,te će im pomoći da hrabro pričaju o svojim problemima, a zajedno sa nama i drugim srednjoškolcima možda dođemo do rješenja.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje istih na prostoru BiH. 

AsuBiH se bavi edukacijom srednjoškolaca, uključivanjem srednjoskolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.