Atif Dudaković smješten u bolnicu

Bivši komandant Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković je smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je to za Klix.ba njegov advokat Asim Crnalić.

"Atif Dudaković je trenutno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći u njegovom zdravstvenom stanju", kazao je advokat Crnalić.

Podsjetimo, Atif Dudaković je uhapšen 27. aprila u svom stanu u Bihaću zbog sumnje da je počinio ratne zločine, a koji se odnose na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti tokom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionanosti i pripadnika tzv. AP Zapadna Bosna tokom 1994. godine.

Osim Dudakovića slobode je bilo lišeno i 13 pripadnika Petog korpusa Armije R BiH, a koji su se sumnjičili za krivična djela zločina protiv čovječnosti.  

Sud BiH je donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode i odredio im je mjere zabrane u kojima im se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim krivičnim postupkom.