Avdo Avdić o Konakovićevom filmu: Udare od njega trpim od kad sam pisao da je krao televizore u Zetri

avdo avdić

Elmedin Konaković, lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine jučer je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio film protiv novinara Avde Avdića i tužioca Sanjina Kulenovića.

Konaković ih je napao zbog pisanja, odnosno, istraživanja narkokartela “Tito i Dino”.

Sinoć je novinar Avdo Avdić gostovao na FTV u emisiji Rezime gdje se dotakao Elmedina Konakovića i filma koji je objavio.

Kaže da ga Konaković “udara” od kad je otkrio da je krao televizore iz sarajevske dvorane Zetra.

Konaković je tad bio u SDA, a optuživao je Avdića da radi za SDP.

“Ja takve udare od njega trpim od kad je bio u SDA. Kad je bio kantonalni premijer SDA. Tad me je optuživao da pišem po nalogu SDP-a da je ukrao televizore u Zetri, i sud je presudio da jeste.

Svaki put kad ga uhvatite da je nešto uradio, on nađe krivca ili u novinaru ili u nekoj trećoj osobi.

Image removed.Image removed.On je ovim videom diskreditovao sebe. O kartelu Edina Gačanina Tita pišem pet godina. Puno se časnije prema meni odnosio Edin Gačanin Tito nego Elmedin Konaković.

Kada sam 2019. počeo da pišem, stric Edina Gačanina mi je prijetio da će me naći u potoku. Vođa jednog od najvećih narkokartela na svijetu je poslao javno pismo u kojem osuđuje prijetnje. Nudio mi je ličnu zaštitu. Naravno nisam to prihvatio. Ali je pokazao da je zreliji od ministra vanjskih poslova BiH“, rekao je Avdo Avdić.