Avion se “sudario” s jatom ptica prilikom slijetanja u Sarajevo

Svjedoci koji su čuli sudar kažu da je udar bio veoma jak i da su pomislili da avion pada

Nesvakidašnja situacija dogodila se danas iznad Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Netom prije slijetanja došlo je do sudara aviona i jata golubova. Perje je prekrilo nebo iznad piste, a nesretni golubovi završili na tlu. S Međunarodnog aerodroma Sarajevo potvrdili su ovu informaciju, piše Fokus.ba.

"Prilikom slijetanja aviona iz Budimpešte kompanije Wizz Air došlo je do sudara sa jatom ptica, ali je unatoč tome avion sletio bez problema.

Danas u 16:10 sati dolazi još jedan avion ove kompanije, koji bi putnike trebao prevesti do Budimpešte, te kojim dolazi tehničko osoblje da izvrši pregled jutrošnjeg aviona. Zbog svega toga, avion za Budimpeštu umjesto u 11:15 kako je bilo predviđeno, trebao bi poletjeti u 16:40 sati", kazala je za Patriju Sanja Bagarić-Arnaut, stručna saradnica za odnose s javnošću.

Čovjek koji se predstavio kao vlasnik golubova, a poznao ih je po prstenovima na nogama, pozvao je službenike sarajevskog aerodroma da mu dopuste da pokupi mrtve ptice, ali su mu rekli da je to nemoguće i da bi se njegov ulazak na aerodrom na takav način smatrao ilegalnim prelaskom granice.

Svjedoci koji su čuli sudar kažu da je udar bio veoma jak i da su pomislili da avion pada.