Pogledajte trenutak kada je avion skoro udario automobil

Iz Kancelarije za sigurnost saobraćaja u Kanadi navode da istražuju nesreću

Kamera je uhvatila zastrašujući trenutak kada je avion skoro zahvatio prednji dio automobila koji se kretao po vrlo prometnom putu u Torontu.

Policija je saopćila kako je avion izgubio kontrolu odmah nakon polijetanja s piste na aerodromu "Batonvil" u Merkhamu.

Istražitelji kažu da avion nije postigao dovoljnu visinu tokom polijetanja pa se srušio preko ograde. Jedva je izbjegao automobile na putu u blizini autoputa 404 u Torontu.

Na snimku se može vidjeti kako se avion nalazio opasno nisko iznad puta te kako jedno od njegovih krila zamalo udara u automobil.

- Prilično je nevjerojatno da avion nije zahvatio automobil koji je išao prema njemu - rekao je policajac Dejv Mičel (Dave Mitchell).

Avion, koji je u privatnom vlasništvu, se tada srušio u jarak s druge strane ceste.

Vidljiva je i materijalna šteta na avionu na području nosa i sa strane.

Mičel navodi kako su se u avionu nalazili instruktor i studentkinja koji su povrijeđeni.

Iz Kancelarije za sigurnost saobraćaja u Kanadi navode da istražuju nesreću. Evan Tasker (Ewan), vođa istraživanja je rekao kako su instruktor i studentkinja radili manevar pod nazivom "dodirni i idi".

- Dakle, dolazite na kopno i praktički sletite i usporite. Nakon toga ubrzate i ponovo uzletite. Standardni manevar, ali je u ovom slučaju nešto pošlo po zlu - rekao je Tasker.  

Iz Kancelarije za sigurnost saobraćaja dodaju i kako je instruktor upravljao avionom za vrijeme nesreće te da pokušavaju shvatiti zašto avion nije postigao dovoljnu visinu nakon polijetanja, piše "CTWNews".