fbpx Bajrektarević: Krajnje je vrijeme da se ispravi nepravda prema nezaposlenim demobilisanim borcima

Bajrektarević: Krajnje je vrijeme da se ispravi nepravda prema nezaposlenim demobilisanim borcima

Home

Bajrektarević: Krajnje je vrijeme da se ispravi nepravda prema nezaposlenim demobilisanim borcima


Demobilisani borci ne odustaju od svojih zahtjeva, te su još ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu. Najhrabriji sinovi ove zemlje spavaju na kartonima, bez imalo uslova koje bi jedan čovjek trebao imati.

Sarajevo

Ponavljaju da će ostati ovdje, na užarenom sarajevskom asfaltu, sve dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve. Na pregovore ne pristaju jer vjeruju samo pisanoj odluci.

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, obišao je obespravljene borce, te im na taj način pružio podršku u borbi za njihova prava.

Bajrektarević

Ističe da je krajnje vrijeme da se ispravi nepravda prema nezaposlenim demobilisanim borcima kao boračkoj populaciji bez ikakvih primanja i neriješenog statusa.

Nezaposleni demobilisani borci nemaju riješen status niti primanja i krajnje je vrijeme da vlasti države kroz zakon zbrinu ovu boračku populaciju. Oni su trebali biti zaposleni prije 20 godina kako bi danas mogli u penziju, a sad zaslužuju naknadu, borački dodatak kao minimum zaštite dostojanstva. Časno, ponosno i hrabro su branili svoju BiH pa država ne smije zaboraviti svoje sinove, naglašava savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.

Sarajevo

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 20/06/2017 - 15:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top