Skup "Pravda za Davida": Policija se obračunala sa starijim muškarcem

U toku policijskog sata zbog mirnih protesta grupe "Pravda za Davida" došlo je do obračuna policije sa starijim muškarcem.

Naime, ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci policijski službenici su zatražili od jednog muškarca da pokaže svoje lične dokumente i da kaže ime i prezime, što je on odbio, piše Avaz.

Kako saznajemo, radi se o šezdesetšestogodišnjem Bruni Batiniću koji je stigao iz Švedske na odmor u Banja Luku sa suprugom Snježanom. U parkiću ispred hrama Hrista Spasitelja stao je da porazgovara sa aktivistom grupe „Pravda za Davida“ Ozrenom Perduvom.

To je bio dovoljan razlog policiji, koja danima drži centar Banja Luke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimira ih.  

Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.

Šestorica policajaca opkolila su Brunu i Snježanu, Bruno su oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

Ljudi, koji su se nalazili okolo, negodovali su.  

„Šta to radite, pustite čovjeka, šta je čovjek uradio. Sram vas bilo“, govorili su policajacima, koji nisu pokazali razumijevanje. Neki su cinično doviknuli: „To Srbadijo“.