Banjalučanin angažirao dijete da rastura drogu za njega: Ubit ću te ako mi ne doneseš 300 KM

Marko Praštalo se tereti neovlaštenu proizvodnju i promet droga, iznudu i nanošenje lakše povrede

Dvadesettrogodišnji Banjalučanin Marko Praštalo priznao je šverc droge, kao i da je angažirao maloljetnika da prodaje drogu za njega.

Vesna Rujević, njegov advokat, tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu kazala je da su se s banjalučkim Okružnim tužilaštvom dogovorili da zaključe sporazum o priznanju krivice te da se nadaju da će postići dogovor jer se, kako je navela, glavni tužilac saglasio s visinom predviđene kazne.

Praštala, koji je odranije poznat policiji, optužnica tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, iznudu i nanošenje lakše povrede, prenosi Dnevni avaz.

Prema optužnici, on je 2015. i 2016. nabavljao marihuanu, koju je prepakivao i prodavao u Banjoj Luci, a za prodaju je angažirao i maloljetnog S.Z.

Maloljetnik je bio obavezan da mu za prodaju narkotika donosi 200 do 300 maraka, inače bi mu prijetio da će ga tući i reći sve njegovim roditeljima.

Kada mu jednom nije donio novac, otišao je pred školu koju pohađa i rekao mu da mu je dužan te mu zaprijetio: "Ubiću te ako mi do sutra navečer ne doneseš 300 KM", a pozivao ga je i telefonom. Kada je drugu večer sreo maloljetnika napao ga je i udario rekavši mu da će reći njegovom ocu da je diler ako mu ne vrati novac.