Banjalučanin ponovo pustošio stanove, ukrao dragocjenosti "teške" 39.100 KM

.
Mitović je dobro poznat policiji po krađama, a lani je optužen da je za dvije godine obio 27 kuća i stanova

 

Stari policijski znanac Gabrijel Mitović ponovo je uhapšen zbog tri teške krađe, a pljačkao je stanove u koje je ulazio preko balkona ili obijajući vrata, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

U svojim pohodima ukrao je dragocjenosti "teške" oko 39.100 maraka.

Krao novac i nakit

Naime, službenici Policijske uprave Banja Luka, identifikovali su i u četvrtak uhapsili Mitovića.

On se sumnjiči da je navedena krivična djela počinio na području Banje Luke 29. decembra 2023. do 13. januara 2024. godine tako što je upotrebom fizičke snage i podesnog alata otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova, gdje je pronalazio i krao novac i nakit.

- Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 39.100 KM - navode iz policije.

Pretres stanova

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, na dvije lokacije u Banjoj Luci pretreseni su stanovi koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica G.M. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka - navode iz policije.

Mitović je dobro poznat policiji po krađama, a lani je optužen da je za dvije godine obio 27 kuća i stanova.

Foto: PU Banja Luka