Banjaluka: Sipala direktorici otrov u kafu, dobila dvije godine zatvora

kafa
Nina Ninković (58) iz Banjaluke, optužena za pokušaj ubistva trovanjem pomoćnika direktora Republičkog pedagoškog zavoda Slađane Tanasić, osuđena je danas u Okružnom sudu Banjaluka na dvije godine zatvora.

 

Blagoje Dragosavljević, sudija, izjavio je da je optužena bila svjesna da sipanjem otrovnih supstanci, može ugroziti život oštećene.

Sa druge strane, utvrđeno je da količina otrovnih supstanci nije bila dovoljna da se izazove smrt, pa je optuženoj izrečena kazna od dvije godine zatvora. Kao otežavajuća okolnost navedena je upornost optužene, koja je u tri navrata ulazila u kancelariju oštećene, te joj sipala otrovne supstance, među kojima je bio i mravocid- žoharocid.

To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala “mravocid-žoharocid”.

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a “trovanje” kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasićeve.