Izbori 2018: Bećirović apsolutni pobjednik za člana Predsjedništva BiH u Cazinu

Prema prvim preliminarnim rezultatima koje je Centralna izborna komisija objavila na sinoćnjoj press konferenciji, novi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su Šefik Džaferović za bošnjačkog člana, Željko Komšić za hrvatskog i Milorad Dodik za srpskog člana.

Iako su, prema ovim podacima, građani Bosne i Hercegovine za novog bošnjačkog člana odabrali Šefika Džaferovića sa skoro 38% glasova, veliki broj glasova dobio je i Denis Bećirović, kandidat SDP-a - 33,4 %. Ono što je zanimljivo jeste da je Bećirović, kada je u pitanju Krajina, bio apsolutni pobjednik u gradu Cazinu i općini Ključ.

Svoj glas Bećiroviću, vjerujući da je on promjena koja nam treba, dalo je ukupno 5.930 Cazinjana (31,59%), dok je u Ključu također osvojio najveći broj glasova te se sa osvojenih 1.167 glasova našao na prvoj poziciji. Ipak, osvojeni glasovi u Krajini nisu mu donijeli pobjedu u Bosni i Hercegovini.

CAZIN:

izbori

KLJUČ:

izbori

Kako je glasao ostatak Krajine otkrivamo uskoro.

Podsjećamo, u Cazinu je ukupno bilo 53.970 birača s pravom glasa na ukupno 81 biračkih mjesta (79 redovnih biračkih mjesta) + 1 mobilni tim + 1 biračko mjesto za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima. U ovom krajiškom gradu glasalo je 23.645 građana, što je 44,65% od ukupnog biračkog tijela.

Vezane vijesti: Izbori 2018: Bećirović vodi za člana Predsjedništva BiH u Cazinu

                         U Cazinu glasalo 44,65% građana, najveća izlaznost u MZ Čizmići

                         CIK objavio prve rezultate: U Predsjedništvo idu Džaferović, Dodik i Komšić