Bećirović sve bliže kandidaturi za Predsjedništvo BiH, u utrku ulazi i Vojin Mijatović? ‘Ako postoji koncept, spreman sam…’

sda

Dogovor oko zajedničkog kandidat opozicionih stranaka sve je bliže, a zvanično bi trebalo biti sve poznato nakon bajramskih praznika.

Lideri, prvenstveno stranaka Trojke, intenzivno komuniciraju i pregovaraju, a iako još ništa nije ‘zakovano’, ime oko kojeg se svi slažu jeste Denis Bećirović.

To je potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u emisiji Polis na TVSA.

“Denis Bećirović je sigurno potencijalno najozbiljniji kandidat”, rekao je Nikšić.

Kako je kazao, o podršci se razgovara i sa NES-om, PDA, Fuadom Kasumovićem i SBB-om.

U tom kontekstu, zanimljivu informaciju objavila je jutros Slobodna Bosna. Oni tvrde u utrku za člana Predsjedništva BiH ući i SDP-ov Vojin Mijatović i to kao član iz RS.

Mijatović pak za Raport kaže da o tome nije razgovarano, ali da je on spreman učiniti sve ukoliko je to dio nekog ozbiljnog koncepta i ukoliko to može biti od koristi za državu.

“Fokusiran sam na parlament, na animiranje naše dijaspore da glasa. Što se toga tiče, ne znam, kažem spreman sam na sve ukoliko je će to pomoći da se država izvuče iz ovoga. Ali treba prvo koncept napraviti pa onda da pričamo o imenima. Nije tu stvar Vojina ili bilo koga, nego dakle stvar šireg koncepta, da se o tome sjedne i priča, da se napravi plan”, kaže Mijatović za Raport.