Bećirović tvrdi da je jedini kandidat koji je predstavio program, koji i ne postoji!?

.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović na predizbornom skupu u Visokom iznio je neistinitu tvrdnju o tome da je on jedini kandidat koji je građanima Bosne i Hercegovine predstavio plan. To je danas utvrdio i istinomjer.ba.

 

„Jedini sam kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je građanima ponudio plan, koji je ponudio jasne pravce djelovanja i stabilizacije unutrašnjih prilika i institucije, ali i unapređenja položaja Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu" rekao je Bećirović. 

Ova tvrdnja Denisa Bećirovića potpuno je neistinita. 

 

Koalicija Država 22.8. ove godine na press konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine prezentirala je svoj program i slogan za izbore 2022. godine.

 

Premda nije jasno da li se tu radi ujedno i o predizbornom programu Mirsada Hadžikadića koji je kandidat pomenute koalicije za člana Predsjedništva BiH, ali se ipak može pretpostaviti da je Hadžikadić saglasan sa programskim dokumentom koalicije koju predstavlja.

 

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, također je prije početka predizborne kampanje, 25. 8. 2022, također javnosti predstavio svoj program pod nazivom "Hrabro i pošteno za građansku državu: Programski principi političke borbe za društvo jednakih građana i građanki". 

 

Osim programa, Komšić je, otvarajući predizbornu kampanju u Domu mladih u Sarajevu, građanima predstavio i inicijativu "Milion ljudi za građansku državu". Oba programska dokumenta dostupna su javnosti. 

 

S druge strane, ni uz pomoć Google pretraživača nismo uspjeli pronaći program Denisa Bećirovića koji očito nipodaštava druge kandidate, optužujući ih da nemaju program, iako je istina upravo suprotno, jer Bećirović javnosti i građanima nije predstavio nikakav program.