Begić se preko facebooka obratio Čampari: De ti nama, druže reci...

Begić
Zlatan Begić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na svom Facebook profilu objavio je vrlo zanimljiv post koji je posvetio Aljoši Čampari.

 

De ti nama, druže Čampara, reci gdje si bio zadnjih 20 godina, i otkud vam (prema dostupnim informacijama) 17 apartmana u Neumu, nekretnine po Sarajevu, luksuzni automobili, gdje su i kako su raspoređeni po institucijama članovi uže obitelji itd. itd. itd.

Ja sam, inače, univerzitetski profesor, sa podugačkom biografijom, desetinama objavljenih knjiga, naučnih radova i studija od kojih je većina objavljena u inostranstvu (od Amerike do Engleske i Njemačke), član sam uredničkih odbora prestižnih međunarodnih naučnih časopisa, sve to uz učešće i naporan rad na velikom broju naučnih i istraživačkih međunarodnih i domaćih projekata (uglavnom međunarodnih!) – a vozim auto staro 6-7 godina, stan u kojem živim ima da otplaćujem do 63. godine života (ako doživim!) i nemam nikakve ušteđevine, te smatram da svako ko je “po papirima” zarađivao (i radio!) manje od mene u proteklim godinama, a posjeduje mnogo više imovine, nije baš čist (da ne upotrijebim težu riječ!). Evo, kao naučnik, dozvoljavam izuzetke, naravno uz adekvatnu

argumentaciju i dokaze, pa ti nama prvo to objasni, pa ti onda o konjima, strankama, korupciji, nepotizmu, našoj budućnosti i ostalom. Možda ima tu neke ekstremne sposobnosti, magije, pa da te nominujemo za Nobelovu nagradu i doživotnog premijera, da i nama pomogneš! Kad već iskačeš iz svakog ormara i ladice i kad već vaziš o svemu, de ti nama prvo to pojasni da bi bio vjerodostojan. Hvala!