Beogradski aerodrom blokiran: Objavljene prve fotografije oštećenog aviona

Svi letovi sa aerodroma "NIkola Tesla" u Begoradu, čiji je polazak bio zakazan za jutro su pomjereni.

Broj letova koji kasne u polasku sa Aerodroma Nikola Tesla raste iz minuta u minut, desetak aviona čije je slijetanje bilo planirano za jutro preusmjereno je na druge aerodrome, dok mnogi nisu ni poletjeli.

Broj letova koji kasne u polasku već je skočio sa 21 rano jutros, na 29, a kako stvari stoje, blokada aerodroma bi mogla da se oduži, pa da umesto najavljena dva sata, koja su već istekla, mogla bi da potraje i do 11 sati.

Čini se da je avion, koji je pri sletanju uništio sve točkove, oštetio i pistu, zbog čega polijetanja za sada nisu bezbjedna. Na Aerodromu Nikola Tesla kažu da ulažu maksimalne napore da srede problem, ali da je uklanjanje aviona otežano zbog stanja u kojem se nalazi.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ostaće do daljeg zatvoren potvrdio je i izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov, a vazduhoplovi drugih kompanija preusmjeravaju se na Niški i na aerodrome u susednim državama u regionu, piše Telegraf.rs.

"Sam postupak uklanjanja aviona zahtijeva ozbiljniju pripremu i dugotrajniju aktivnost. Tako da sigurno u narednih nekoliko sati aerodrom neće biti otvoren za javni avio prevoz", rekao je Suvačarov za RTS.