Bez pitke vode i el. energije domaćinstva u Velikoj Kladuši

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Zbog kvara na cjevovodu, bez pitke vode od sinoć je oko 70 kuća u mjestu Čaglica. Ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ je od jutarnjih sati na terenu i radi na sanaciji kvara.

Bez električne energije danas od 08:00 do 15:00h biće domaćinstva u trafopodručju Donja Slapnica. Radi se o planskim radovima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima. Na ostalom području općine, elektronapajanje je uredno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu iz JKUP „Komunalije“.

Jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Javni red i mir nije narušavan.

„Vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija“ – rekao nam je jutros dežurni Grahović.

72 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dva su upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Indira Bukvarević.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 17. august:

 U centralnim područjima Bosne iz BIHAMK –a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. „Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja“ – poručuju iz BIHAMK –a.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Opća slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.