Bh. direktor odveo 94 radnika u Istanbul: “Sve im je bilo plaćeno, prevoz, hrana i smještaj"

.

Vlasnik više bosanskohercegovačkih kompanija odveo je radnike na šestodnevni odmor u Istanbul. Ovim gestom željeli su im zahvaliti na vrijednom radu i doprinosu.

Menadžmenti kompanija Drvosječa, Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići SRCA i restorana Drina, odveli su 94 radnika u Tursku te im organizovali izlete, platili prevoz, hranu i smještaj.

Ko je od radnika mogao, i izrazio želju da ide na putovanje, taj je i otišao. 94 radnika iz 5 poslovnica izrazili su želju za putovanjem koje im je omogućio njihov direktor.

Radnici su krenuli u nedjelju 19.11.2023. godine te još uživaju istanbulskih ulicama. Tako će biti do subote kada je planiran put nazad u Bosnu i Hercegovinu.

“Mislim da je vrijeme da svi mi poslodavci promijenimo odnos prema radnicima. Dosta je poslodavaca koji maltretiraju radnike. Budi čovjek, tretiraj radnike dostojanstveno i oni će ti to kroz posao vratiti. Ovo nije prvi ovakav potez menadžmenta ove kompanije, a kažu da neće biti ni posljednji” – rekli su radnici za naš portal.