Bh. izaslanstvo se vratilo iz Bruxellesa i sami sebi mjere temperaturu!

djskalal
Visoko izaslanstvo BiH, predvođeno ministricom vanjskih poslova i zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara Biserom Turković i ministrom obrane BiH Sifetom Podžićem, koje je bila u radnoj posjeti sjedištu NATO-a u Bruxellesu, vratilo se jučer u Sarajevo.

Bili su na sastanku koji je u Bruxellesu održan u jeku epidemije koronavirusa, a Avaz saznaje kako se bh. izaslanstvo u Sarajevo vratilo iz Bruxellesa preko Munchena. S obzirom na predložene mjere Kriznog štožera Federacije BiH, svi su jučer na Aerodromu Sarajevo popunili obrasce koje je od njih tražila Federalna sanitarna inspekcija. Za putnike iz Njemačke i Francuske koji dođu u BiH traženo je da idu u 14-dnevnu karantenu. 

Ali, kako je rekao jedan član izaslanstva, traženo je samo da popune obrasce s detaljnim kontaktima, mjestu boravka i stanovanja, odnosno instituciji u kojoj rade. Zanimljivo je da nikakve druge mjere, pa ni karantena, za članove bh. izaslanstva nije predložena jer su oni bili na proputovanju kroz Njemačku. 

- Mi smo i kada smo došli u Sarajevo, na poslu izmjerili temperaturu i to samoinicijativno i za sada sve izgleda uredu – rekao je jedan član tima ministrice Turković, koji je bio s njom u Bruxellesu, a vratio se u Sarajevo. 

Dobro smo mi svi živi ikako!