Bh. parlamentarac će tražiti da se Tiktok onemogući u Bosni i Hercegovini

3232322

Sve više država zabranjuje TikTok, što to znači za nas?

TikTok je već neko vrijeme u problemima s političarima u Europskoj uniji, Kanadi, Novom Zelandu, Sjedinjenim Državama, Tajvanu i Velikoj Britaniji, gdje je ta aplikacija zabranjena na uređajima koje koriste državni službenici zbog zabrinutosti oko nacionalne sigurnosti.
poster

Aplikacija nije zabranjena potpuno, ali su britanske i druge vlasti upozorile korisnike kako trebaju biti svjesni politike upravljanja podacima svake društvene mreže koju koriste ili namjeravaju koristiti.

Novinar i političar iz Demokratske Fronte Sanel Kajan zatražit će da Ministarstvo komunikacija onemogući TikTok aplikaciju na teritoriji Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

“TikTok je internet aplikacija zbog koje su izgubljene hiljade života, većinom djece i tinejdžera širom svijeta. Neke države su zabranile i onemogućile TikTok uvidjevši zlo koje ta mreža promoviše.

Apelujem na zastupnike u Parlamentu BiH da od Ministarstva komunikacija i drugih nadležnih organa traže da TikTok bude onemogućen na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ako time spasimo samo jedan dječiji život, uspjeh je neizmjeran.

Također, kao roditelj koji je svojoj djeci još prije nekoliko godina, kad je TikTok nastao, zabranio korištenje te aplikacije, molim roditelje koji to nisu uradili, da ne dozvole svojoj djeci TikTok. Molim vas, uradite to.” – izjavio je Sanel Kajan na svom Facebook profilu

 

 

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE

 

 

Foto : Crna Hronika