BH Telecom se oglasio povodom prevarantskih SMS poruka

Mnogi korisnici jutros su dobili SMS u kojem su “zamoljeni” da navedeni broj telefona dopune 5 KM jer je dotičnoj osobi “stao automobil na autoputu u Sloveniji”.

Evidentirano je više prijava korisnika mobilne mreže koji su primili personaliziranu SMS poruku s njihovim imenom, a koja sadržava instrukcije koje u konačnici mogu uzrokovati dodatne troškove za korisnika.

Radi se o pokušaju zloupotrebe naših servisa u mobilnoj mreži BH Telecoma, te su poduzete sve aktivnosti da se ova zloupotreba zaustavi.

Ovim putem pozivamo korisnike mobilne mreže BH Telecoma da ne odgovaraju na spornu SMS poruku, već da poruku izbrišu.

Za sve dodatne informacije korisnici BH Telecom usluga mogu pozvati besplatni servisni broj podrške korisnicima 1444.”, stoji u saopštenju koje je objavljeno na Facebook stranici BH Telecoma.

Podsjećanja radi, mnogi korisnici jutros su dobili SMS u kojem su “zamoljeni” da navedeni broj telefona dopune 5 KM jer je dotičnoj osobi “stao automobil na autoputu u Sloveniji”.

Poruke stižu sa različitih brojeva, ali im je sadržaj identičan. Prevaranti navode i “razlog” zbog kojeg im treba novac na mobitelu, a to je da bi “mogli nazvati šlep-službu”, kako piše Fokus.ba.