BiH zastupljena na najvećem sajmu turizma u Norveškoj

Na ovogodišnjem sajmu turizma ''Reiselivsmessen'', koji se održava u Oslu i koji važi za najveću manifestaciju takve vrste u Norveškoj, zastupljena je i bosanskohercegovačka firma „Sarajevo Funky Tours“.

- Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da se naše firme pojavljuju na ovakvim i sličnim sajmovima. Norvežani su poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote treba kroz ovakve privredne manifestacije predstaviti Norvežanima. Mi smo s našim norveškim prijateljima na najbolji način nastojali i nadam se uspjeli da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju bh. turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista - izjavio je ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević, a prenosi Fena.

Dodaje da bi se sa „Sarajevo Funky Tours“ mogli dodatno fokusirati na školske i studentske ekskurzije, kao i na kongresni turizam skandinavskih firmi koje bi slale svoje ljude u BiH.

- S ubrzanim razvojem turizma početkom prošle decenije „Sarajevo Funky Tours“ se pojavila kao ideja koja je za cilj imala da asistira turistima u želji da bolje i kvalitetnije istraže Sarajevo i BiH kao destinaciju te da razbijemo predrasude o našoj zemlji - kaže Skender Hatibović, vlasnik i direktor firme „Sarajevo Funky Tours“.