fbpx Bihać: Krao lož ulje sa pumpe, nakon policijske potjere uhapšen u zasjedi

Bihać: Krao lož ulje sa pumpe, nakon policijske potjere uhapšen u zasjedi

Home

Bihać: Krao lož ulje sa pumpe, nakon policijske potjere uhapšen u zasjedi


Sinoć iza ponoći u Bihaću je vršena potjera za razbojnikom koji je u naselju Luke krao lož ulje sa benzinske pumpe, a nakon policijske zasjede kradljivac je uhvaćen i lišen slobode.

Kako saznajemo u MUP-u USK, sinoć oko 2 sata iza ponoći Policijskoj stanici u Bihaću dojavljeno je da je u Ulici Ešrefa Kovačevića, u blizini tzv. Kineskog zida, primjećeno sumnjivo vozilo Golf 2.

Kada je na lice mjesta došla policijska patrola, utvrdila je da registracijske oznake ne pripadaju tom vozilu, a policajci su unutar vozila vidjeli brojne kanistere i boce za gorivo.

“Vozač Golfa se bio ‘skupio’ u vozilu, skrivajući se od policije i planirajući da ga neće primijetiti. Međutim, policajci su ga vidjeli i pozvali su ga da iziđe iz vozila. On nije htio izaći, nego je u jednom trenutku upalio auto i dao se u bijeg”, rekla je za naš portal Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nakon toga, policija se dala u jurnjavu za kradljivcem. Prateći ga po bihaćkim ulicama, policijske patrole su u naselju Ozimice 2 napravile zasjedu i zapriječile put vozaču Golfa. Kradljivac se našao u bezizlaznoj situaciji, nakon čega je uhvaćen i lišen slobode.

Kako doznajemo u MUP-u, kradljivac iz Golfa je T. S. (1956.), koji je, najvjerovatnije, krao lož ulje sa obližnje pumpe, budući da je pronađeno crijevo sa kojeg je osumnjičeno sipao tekućinu u kanistere.

Uviđaj su obavili pripadnici kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

Također, kako saznajemo u MUP-u, osumnjičeni je od ranije poznat policiji, pa je tako prošlog mjeseca hapšen, zajedno sa još dvije osobe, zbog podmetanja bombe u dvorište porodične kuće poznatog bihaćkog slastičara Nevzeta Zećirija, vlasnika slastičarne Trova.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 18/06/2017 - 16:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top