Bihać: Održana Izvještajno-izborna konferencija Foruma mladih GO SDP BiH

Home

Bihać: Održana Izvještajno-izborna konferencija Foruma mladih GO SDP BiH

U Bihaću je u srijedu, 23.08.2017. godine održana  Izvještajno- izborna konferencija Foruma mladih GO SDP BiH Bihać. 

Podršku radu konferencije dali su i članovi rukovodstva gradske i kantonalne organizacije:  Fatka Kulenović, predsjednica GO SDP BiH Bihać, Marijan Mihić, sekretar GO SDP BiH Bihać, Željko Mirković sekretar Kantonalne organizacije, te Adnan Habibija, predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH USK.

Izvještaj o radu Foruma u proteklom periodu prezentirali su Edin Goretić, bivši predsjednik FOM-a GO SDP BiH Bihać, i  v.d. predsjednika u periodu nakon raspuštanja organizacije uključujući i interesne oblike, Aljoša Bobić. 
 
U radu konferencije učešće je uzelo oko četrdesetak članova Foruma mladih, koji su birali novo rukovodstvo Foruma mladih GO SDP BiH Bihać. 

Aklamacijom su izabrani predsjednik Aljoša Bobić i potpredsjednici/e: Alen Kajtezović, Anita Redžić, Lejla Arifović i Elvedina Nuspahić, te za sekretara  FOM-a Zlatan Tutić. 

Svim izabranim članovima učesnici Konferencije dali su bezrezervnu podršku, a posebno je istaknuto kako je uz timski rad kao osnovu za postizanje najboljih rezultata u sferi djelovanja Foruma mladih, izuzetno važno mlade ljude prepoznati kao glavne pokretače promjena u svim aspektima bosanskohercegovačkog društva, ali i raditi na njihovoj afirmaciji kao budućnosti bh politike na svim nivoima vlasti. 
 
U  narednom periodu, biće održana i konstituirajuća sjednica Predsjedništva FOM-a na kojoj će se usvojiti Program rada za mandatni period i izabrati članovi Predsjedništva FOM-a. 

Novoizabrani predsjednik, Aljoša Bobić u svom obraćanju učesnicima Konferencije zahvalio se na ukazanom povjerenju, rekavši kako je osnovni cilj njega kao predsjednika i ostalih članova rukovodstva u narednom periodu, širenje i afirmacija socijaldemokratije među mladim ljudima grada Bihaća, kao i nastavak borbe za socijalnu pravdu i jednakost.

„Mi kao mladi ljudi grada Bihaća i mlade snage SDP-a Bihać imamo priliku nešto promijeniti, imamo priliku biti inicijatori tih promjena i na tome ćemo ustrajati. Ne smijemo i nećemo si dozvoliti da budemo pasivni“, rekao je Bobić.    

 

(Izvor:GO SDP BiH Bihać)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Pet, 25/08/2017 - 12:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top