Bihać: Održana promocija knjige “Nova ekonomska politika” autora Faruka Hadžića

U Bihaću je u srijedu održana promocija knjige “Nova ekonomska politika” autora Faruka Hadžića, koji je ujedno i član Predsjedništva Nezavisnog bloka, strateg nove ekonomske politike koju Nezavisni blok propagira i aktuelni nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Velika zainteresovanost građana još jednom je potvrdila opredjeljenost za novom politikom, te novim pristupom kako pokrenuti ekonomiju BiH kroz makroekonomske reforme i paket mjera poput smanjivanja doprinosa za poslodavce, povećanja minimalne plate na 750 KM, ukidanja velikog broja parafisklanih nameta, brže i lakše registracije pravnih lica, te reprograma entitetskih dugova.

O knjizi su na promociji govorili i predstavnici Nezavisnog bloka u Unsko-sanskom kantonu, Nisvet Jusić i Irma Pašić - kandidati za Skupštinu USK i Muhamed Memić -Kandidat za Parlament FBiH.

“Svjedoci smo da u ovom mandatu nije pokrenuta niti jedna ozbiljna ekonomska reforma. Umjesto da se privreda rastereti nameta, uvedeni su novi porezi, kao i akcize na gorivo. Registrovana nezaposlenost je i dalje oko 35%, građani masovno napuštaju BiH, raste nam broj penzionera, a i imamo negativni prirodni priraštaj. Ovi problemi su jedan od razloga zbog čega smo kolega Dino Hadžialić i ja napisali knjigu kroz koju nudimo prijedloge rješenja i kako ekonomski pokrenuti BiH.” – izjavio je Faruk Hadžić.