Bihać: Potpisan ugovor za završetak radova na izgradnji sportske dvorane "Orašac"

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je sa izvođačem radova Ugovor na završnoj fazi izgradnje sportske dvorane područne škole Orašac.

Potpisivanju ugovora vrijednog 120.807 KM bez uključenog PDV-a, prisustvovali su Halida Dizdarević, direktorica OŠ Kulen Vakuf-Orašac i Mustafa Zulić, gradski vijećnik koji su istakli da će se završetkom radova konačno u funkciju staviti dvorana za sve učenike iz Orašca i Ljutočke doline.

„Hvala svima koji su do sada financijski pomogli izgradnju sportske dvorane i obnovu same škole. Za učenike iz Orašca izgradnja dvorane znači puno jer će moći konačno kao i njihovi vršnjaci širom grada nastavu iz tjelesnog pohađati u dvorani koja ima sve potrebne uslove za to“- istakao je Mustafa Zulić, gradski vijećnik.

Prema riječima direktorice Halide Dizdarević ugovorom je  predviđeno izvođenje građevinsko-zanatskih radova i mašinskih radova na zavnoj faza izgradnje sportske dvorane, odnosno izgradnja tribina, grijanja i parketa.

„Do sada je u izgradnju dvorane utrošeno skoro 368.000 KM plus iznos koji je sad osiguran od strane Vlade F BiH za završetak radova i sretna sam što će preko 200 učenika konačno nakon deset godina izgradnje dobiti dvoranu za sportske i ostale aktivnosti“-kazala je direktorica Dizdarević.

Gradonačelnik Fazlić izrazio je zadovoljstvo okončanjem postupka i odabirom izvođača za završetak radova u dvorani škole u Orašcu, dodavši da je i Grad Bihać sa vlastitim sredstvima ranijih godina učestvovao u izgradi dvorane.