Bihać: U okviru projekta instalirano 35, a do kraja mjeseca još 34 kontejnera za staklo

.
Projekt “Upravljanje staklenom ambalažom na zapadnom Balkanu”, koji finansira Njemačka provodi se u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i u četiri bh. grada. Među odabranim gradovima je i Bihać koji ovaj projekt realizuje preko lokalnog komunalnog preduzeća “Komrad”. U toku je postavljanje 69 kontejnera za staklenu ambalažu...

BIHAĆ, 18. marta - Projekt odgovornog odlaganja staklenog otpada kojeg implementira Grad Bihać putem lokalnog komunalnog preduzeća, biti će završen do kraja godine.

 

Do sada je instalirano 35 kontejnera, a do kraja marta još 34 kontejnera bit će postavljena prema već urađenom planu, koji obuhvata gradsko jezgro, ruralna naselja i ugostiteljske objekte. Projekt se implementira uz učešće partnera koji na svoj način daju doprinos uspjehu i benefitima koje nosi sa sobom.

 

Firma „EKO PAK“ je jedan od partnera i operatora ambalažnog otpada u okviru projekta, koji finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, čija je zadaća pored ostalog i praćenje razvoja prikupljanja otpadana ovaj način.

 

 

 

Projekt će prema najavama pratiti i edukativna kampanja namijenjena građanima i institucijama.