Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je nedavno izabranog muftiju

Povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas nedavno izabranog novog muftiju bihaćkog hafiza Mehmeda ef. Kudića.

Čestitajući muftiji Kudiću na izboru, gradonačelnik Fazlić kazao je da je Grad Bihać kao središte Muftijstva u obavezi da kroz saradnju i partnerstvom sa islamskom zajednicom osigura da se vjerski život islamskih vjernika osjeti u svakom kutku grada, odnosno u svim bihaćkim džematima.

Imamo odličnu saradnju sa svim vjerskim zajednicama u našem gradu i današnju posjetu iskoristio sam da pošaljemo poruke jedinstva i vjere u Allaha dž.š. Zajedno radimo i pomažimo jedni drugima, a posebno onima koji danas u našem gradu žive teško a među njima su svakako i migranti koji borave u Bihaću. Mi političari moramo bar jednom godišnje razgovarati sa našim vjerskim i obrazovnim liderima i poslušati njihove savjete i prijedloge kako ovaj odgovoran posao još bolje raditi“ – kazao je gradonačelnik Fazlić. 

Zahalivši se na posjeti i lijepim riječima podrške, muftija Mehmed Kudić kazao je da će Muftijstvo bihaćko intenzivirati aktivnosti sa Gradom Bihaćom oko rješavanja pojedinih imovinskih problema, a koji se odnose na IZ u BiH, te će zajednički raditi na osmišljavanju i realizaciji vjerskih i kulturnih događaja za islamske vjernika u Bihaću i USK-a.

Očekujemo podršku i pomoć od Grada Bihaća u svim našim projektima koji se odnose na Islamsku zajednicu u BiH i ne sumnajm da ćemo istu i dobiti i vjerski život muslimana u našim džematima osnažiti kroz poruke mira, ljubavi, razumijevanja i dobrote“ – kazao je muftija Kudić.
 

Image