BIHAMK: Na pojedinim dionicama magla smanjuje vidljivost, pažnju obratite na odrone

.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se vozi po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Izuzetak su putevi na širem području: Banovića, Živinica, Dubrava, Kladnja i Kalesije, gdje u ovim jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost.

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim centrima. Na brojnim dionicama upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz, navode iz BIHAMK-a.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.