Bilbordima vlast želi skrenuti pažnju sa bahatog poskupljenja komunalnih usluga u Cazinu za 50 posto

s
“Nisam se mislio javljati na ovu temu ali vidim da bruje mediji, društvene mreže pa da i ja kažem koju…”- piše Senad Bajrić, predsjednik RU Sove Krajine.

“Ovu danas halabuku koju čitam i slušam u medijima gdje je ljudima i javnosti namješteno da se bave posljedicama, a NE uzrokom stanja je uobičajna praksa u zadnjih 25 godina politike i političara kojima na žalost još takve stvari prolaze.

Ne mogu shvatiti da se uopšte institucije države trebaju baviti vjerskim praznicima osim upućenih čestitki putem medija, ili da im to u njihovoj izvedbi bude prioritet u njihovom radu.

Biti podrška vjerskim zajednicama u izvedbi predstava i kulturno historijskih i folklornih sadržaja, to je sve ok, ali biti nosioc i organizator takvih manifestacija, skupova i izrada panoa i bilbord plakata, određivati mjesta gdje i kako će se šta scenski održavati, ugrađivati, postavljati i tako vršiti zloupotrebu državnih institucija po meni je neumjesno i dobiva mi to oblik "bezobrazluka".

Takvi bilbordi ako su već rađeni onda su trebali biti postavljeni na magistralnim cestama i takvim putnim komunikacijama, a ne u naseljima koji nemaju nikakvu svoju svrhu.

Drugo, postaviti takav bilbord pano sa čestitkom Božića u Bužim, a NE u naselje Kralje, grada Bihaća gdje je apsolutno naseljeno domicijalnim stanovništvom, našim katolicima, smatram da je neumjesno i da nije to provokacija za Bužimljane kako se spočitava od strane premijera i medija gdje i nema katolika, nego je to provokacija za recimo za Kraljane, katolike ili hrvate kako se više vole da zovu, čija čestitka je ovim činom izostala.

To bi isto bilo kao kad bi u Kralje gdje živi apsolutno katoličko stanovništvo za vrijeme Bajrama velikim bilbord plakatom i panoom mještanima čestitali Bajram, a Bužim izostavili tog čina.

Bi li to bio bezobrazluk? Ja tvrdim da bi. Stoga i u ime Bužimljana i u svoje lično ime svim katolicima u našoj Bosanskoj krajini iskreno čestitam Božić i da ga provedete u duhu vjerskih praznika, svoje rodbine i prijatelja, neka bude veselja i zdravlja.

Ne zamjerite zbog ovog ispada neotesane naše vlasti.

To su ljudi kojima još uvijek "mudrost raste na grani" i žele sa ovim činom skrenuti pažnju svoje bahatosti i povećanju komunalnih usluga za otpad pred sami Božić i Novu godinu za čak od 50% za grad Cazin.

Nadam se da će i njihov mandat brzo proći, bilo je i gorih, ali nisam znao da ima i gori od goreg a eto ima!”

- napisao je Senad Bajrić povodom posljednjih dešavanja na našem kantonu.