‘Bili su dobri, pošteni dečki‘: Tuga za dvojicom maturanata, utopili se nakon podjele svjedodžbi

nesreca
Iz duboke i mutne vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci i građani koji su bili kraj jezera, no mladići su preminuli u bolnici

 

Zagorje tuguje nakon jučerašnje tragedije, kad su se dvojica mladića iz Mihovljana, u dobi od 17 i 18 godina, utopila u Bedekovčanskim jezerima.

Mladiće su vatrogasci jučer poslijepodne izvukli iz Bedekovčanskih jezera, a hitna ih je reanimirala no ipak su preminuli. Obojica su bili maturanti Srednje škole Krapina, a upravo su jučer primili svjedodžbe, javlja Zagorje.com.

Nakon završetka škole odvezli su se do Bedekovčanskih jezera u namjeri da se osvježe u vodi, no nisu bili svjesni opasnosti. Bila su trojica mladića, učenici 3. razreda, od kojih se jedan, neplivač, nije želio kupati u jezeru, dok su se dvojica na to ipak odlučila. No, ušli su u preduboku vodu, i sve je krenulo krivo te su se utopili u dubokom i mutnom jezeru iz kojeg su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci i građani koji su bili kraj jezera, no mladići su preminuli u bolnici. Točan uzrok smrti utvrdit će se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

- Velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koja su tek počela živjeti. Bili su dobri pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam. Jedan je igrao nogomet za NK Rudar, za mlađe naraštaje, rekao je za Zagorje.com načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić.

On je odmah došao na mjesto događaja. Jednog su mladića u tom trenutku reanimirali, a drugog su već bili odvezli u bolnicu.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban izrazio je žaljenje zbog ove tragedije. Rekao je da je kupanje na tim jezerima inače na vlastitu odgovornost, a neodgovorni ljudi često skidaju table na kojima to piše.