Bišćanima prekipjelo, za nedjelju najavljeno veliko okupljanje

Konstantno narušavanje javnog reda i mira, desetine sukoba, fizički nadpadi na građane i policiju… Alarmantna je situacija posljednjih mjeseci u Krajini, koja je preplavljena migrantima, a koji siju strah među grđanima, ponajviše u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Policija je danas imala pune ruke posla. Pretresli su na dvije lokacije u Đačkoj i ulici Hazima Šabanovića. Na te dvije lokacije pronađena su ukupno 282 migranta i svi su prevezeni u prihvatni centar na lokalitetu Vučjak.

U Đačkoj ulici je pronađeno 180 migranata, iako je prva informacija bila da ih je 135. Na drugoj lokaciji, u ulici Hazima Šabanovića u Bihaću pronađena su 102 migranta.

U današnjim akcijama povrijeđena su četvorica policajaca, jedan pripadnik PS Bihać i trojica pripadnika Jedinice za specijalističku podršku. Radi se o lakšim tjelesnim povredama.

Na društvenim mrežama građani iz cijelog Kantona najavili su dolazak na proteste koji će se održati u nedjelju na Gradskom trgu u Bihaću. Kako kažu, sve su više u strahu, ulicama ne hodaju sigurno, a, kako je toplije, migranata je sve više.