Bišćanin Alen Islamović navija za Hrvatsku protiv Maroka: “Moram da navijam jer živim kod supruge u njenom stanu”

Alen Islamović
Nogometne reprezentacije Hrvatske i Maroka danas će od 16 sati igrati susret za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pobjedniku će pripasti utješna bronzana medalja nakon što su zaustavljeni na putu do finala.

 

Hrvatska je u lovu na svoju treću medalju na svjetskim prvenstvima, nakon bronze u Francuskoj 1998. i srebra u Rusiji 2018. godine, dok je Maroko samim plasmanom u polufinale ostvario najveći uspjeh u historiji.

Bišćanin s zagrebačkom adresom, Alen Islamović prognozira da će Hrvatska dobiti utakmicu rezultatom 2:1.

Moram da navijam za njih zbog svoje supruge, inače će me na ulicu izbaciti, jer živim u njenom stanu. Šalim se, ja sam za sve reprezentacije s prostora bivše Jugoslavije. Rado za sve navijam zato što je to podneblje gdje se mi vrlo dobro razumijemo, a Maroko me zanima kao lanjski snijeg. To, stvarno, govorim iz srca, nema veze da li je BiH, Slovenija, ja bih istim žarom navijao – istakao je Islamović.

Hana Hadžiavdagić-Tabaković, influenserica koja je u Kataru pratila utakmicu Hrvatske s Argentinom, danas ima nekoliko dilema.

S obzirom na to da smo vidjeli šta se sve dešava i da je taj upitni penal presuđen u korist Argentine, ne znam šta da kažem. Maroko je jedina islamska država koja je prošla, a znamo da je to u Kataru i koliko su potrošili novca i šta je sve isfinansirao, ovo je najskuplje svjetsko prvenstvo u povijesti… Nisam sigurna da Hrvatska ima snage, kao jedna mala zemlja, da prođe dalje. Navijat ću za njih i dočekati ih u Zagrebu jer oni su naši pobjednici. Hrvatska kao zemlja postoji samo 30 godina i šest puta su bili na SP, tri puta smo ušli u finale i polufinale, to puno govori o kvalitetu hrvatske reprezentacije – kazala je Hana.