Bišćanin Din Ferizović osvojio zlato na Olimpijadi u Rumuniji

Home

Bišćanin Din Ferizović osvojio zlato na Olimpijadi u Rumuniji


Din Ferizović osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnoj projekt olimpijadi u Rumuniji –Infomatrix 2017 održanoj u Bukureštu od 27 aprila 2017.

Nagrada je osvojena u kategoriji „Programiranje“ sa projektom „Collabstudy“.

Za Bosnu i Hercegovinu četiri srebrne medalje su osvojili: Adin Halilović, Haris Begić, učenici Međunarodne srednje škole u Zenici, Mirza Nikšić, Irfan Smajević, Uma Hamzić, učenici Međunarodne srednje škole u Sarajevu, Mehmet Emin Oge, učenik Međunarodne srednje škole u Tuzli.

“Izuzetna mi je čast bila biti mentor učenicima na takmičenju koje ohrabruje kreativnost te dozvoljava učenicima da na interesantan način prikažu svoje projekte. Zasigurno je bilo nezaboravno iskustvo takmičiti se, družiti i upoznati kulturu mladih, talentovanih ljudi iz 45 zemalja svijeta”, ističe mentorica Aida Granulo.

Predstavnici BiH osvojili su i četiri bronzanih medalje: Tajra Karabašić, učenica Međunarodne srednje škole u Zenici, te Jasmin Delihodžić, Meliha Omerkić, Dženeta Kudumović, Lejla Pandžić, Esma Ibrahimović, učenici Međunarodne škole u Tuzli.

Ovo je bila odlična prilika bosanskohercegovačkim učenicima da predstave svoje projekte pred stručnim žirijem i vršnjacima iz cijelog svijeta, te da razmijene mišljenja i time dođu do novih ideja sa kojima će moći nastaviti razrađivati svoje projekte u narednom periodu.

 

(Izvor: USN.ba)

Topic
Objavio: Pon, 15/05/2017 - 15:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top