Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na Univerzitetu Columbia u New Yorku izdala svoju knjigu

Amra
Knjiga govori o ratnim dešavanjima u Bihaću, gradu u kojem je Amra rođena.

Po prvi put poznata svjetska izdavačka kuća, Bloomsbury (koji su izdali Harry Potter knjige), objavljuje na engleskom jeziku o životu u toku agresije i opsade u Bihaću kroz lično iskustvo Dr. Amre Šabic-El-Rayess, uspješne Bosanske i ugledne profesorice sa Columbia Univerziteta u Njujorku. Ovo je knjiga koja budi emocije i šokira. Amra prezentira priču Bosne, nepravde i etničkog čišćenja na način koji “otvara oči” i već ostavlja prve Američke kritičare “nevjerovatno emotivnim", kao što samo najbolje knjige mogu.

Ovo je knjiga koja moćno promoviše Bosnu, Bošnjake i našu istinitu priču. Amrina priča je naša prica. Ujedinimo se i podržimo je kao što samo Bosanci mogu. Podijelite ovo sa prijateljima. Svaka kupljena knjiga, svaka poklonjena knjiga, svaka vaša pozitivna ocjena Amrine knjige će pomoći promociji naše Domovine.

Kao što nam Amra kaže, ona ne računa na diplomatiju naše zemlje, ne računa na korumpirane bosanske političare, nego oduvijek računa na svoj rad i trud koji je do sada rezultirao uspjesima. Amra radi po cijelom svijetu kao savjetnik za obrazovanje za američku vladu i vlade drugih država koje je unajmljuju da riješi njihove probleme u obrazovanju. Ova knjiga je jedan od njenih ličnih diplomatskih i obrazovnih projekata jer želi da je pročita svaka mlada osoba širom svijeta. Ovom knjigom priča svoju istinu i promoviše Bosnu. Svako ko pročita njenu priču nikada neće zaboraviti sta se je desilo svima nama Bosancima. Hajde da podrzimo Amru, i s tim nasu pricu. Budimo diplomate svoje Bosne kao sto je i Amra diplomata svih nas.

U prilogu vam prilažemo i sliku Amre, sa možda budućim Predsjednikom SAD-a i velikim prijateljem Bosne, Joe Biden-om i link gdje možete kupiti knjigu. 

Image
Amra