Biščević Tokić odgovorila Marinković Lepić: Najveća opasnost je ignorisati volju Bošnjaka

zena
Zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Biščević Tokić je komentarisala navode predsjedavajuće ovog doma Mirjane Marinković Lepić (NS).

 

Marinković Lepić je tokom gostovanja na TVSA izjavila da je jedan od potpredsjednika FBiH Refik Lendo (SDA) najveća opasnost po formiranje entitetske vlasti.

Biščević Tokić je poručila predsjedavajućoj da je opasnost ignorisati političku volju Bošnjaka i to što, kako je ocijenila, parlament tri mjeseca ništa ne radi.

"Opasnost po FBiH nije potpredsjednik Lendo, već pokušaj ignorisanja izborne volje Bošnjaka, nepoznavanje elementarnih propisa koje je predsjedavajuća pokazala vodeći sjednice i činjenica da nakon tri mjeseca mandata nije sazvala niti jednu sjednicu na kojoj bi se razmatralo bilo šta osim imenovanja na pozicije", naglasila je.

Također je poručila Marinković Lepić da SDA formiranje vlasti ne temelji na, kako je istakla, ponižavajućem odnosu prema HDZ-u, spočitavajući da to radi i NS.

Tvrdi da Lendo neće blokirati formiranje Vlade FBiH, već da to mogu učiniti samo oni koji "protivno Ustavu FBiH pokušavaju zanemariti većinsku volju bošnjačkog naroda".