Bivši borci ponovo blokirali Bijaču, traže objavu imena onih koji nezasluženo uživaju ratne povlastice

Grupa bivših boraca HVO-a okupljenih u Udruženje "Zaboravljeni branitelji", večeras su nešto poslije 19 sati blokirali autoput kod graničnog prijelaza Bijača.

Zahtjevi boraca su od ranije poznati, a prije dva dana ta važna saobraćajnica bila je blokirana nekoliko sati.

Za naš portal kazali su kako ovo treba da bude snažna poruka svima koji misle kako specijalci mogu prestrašiti ovu populaciju, koja je dovedena u nezavidan položaj.

"Ne mogu specijalci riješiti krize u društvima koje su ovako nagrižene problemima. Pitamo se, koliko je potrebno intervencija specijalne policije kako bi ljudi shvatili da u našem društvu ima preko 200 hiljada lažnih branitelja i boraca, koji su ostvarili mnoge privilegije, a nisu rata iskusili. Pitajte se i vi, koliko je još potrebno intervencija specijalne policije da bi se ispoštovala jednoglasna parlamentarna odluka o ukidanju 1.600 braniteljskih i boračkih udruženja koje se finansiraju iz budžeta", poručili su "Zaboravljeni branitelji".
 



Ponovili su i da traže objavu svih imena onih koji uživaju nezaslužene ratne povlastice i da od tih zahtjeva ne mogu više da ih štite stranački moćnici.

Kako saznajemo na Bijači su prisutne i dvije policijske patrole koje reguliraju saobraćaj.