Bivši Trampov lobista: Hilari tuče i maltretira Bila Klintona

Home

Bivši Trampov lobista: Hilari tuče i maltretira Bila Klintona


Strateg Rodžer Ston opisao je kako je nekadašnja državna sekretarka SAD Hilari Klinton "agresivna" prema svom suprugu.

Iako se bivša kandidatkinja za predsjednika SAD u posljednje vrijeme pokušava prikazati kao nježnija, toplija i duhovitija političarka, u nedavno objavljenoj knizi stratega Rodžera Stona opisana je njena agresija prema suprugu Bilu iz perioda kada je bio guverner Arkanzasa.

Ston, naime, u knjizi tvrdi da Hilari ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Bilu Klintonu, prenijele su agencije. 

"Hilari je Bila tukla, udarala ga s čvrstim predmetima, grebala ga i zbog nje je krvario", piše Ston, koji se smatra kontroverznom osobom, a koja se naglo povukla iz kampanje Donalda Trampa i nakon toga objavio tračeve koji godinama prate Klintonove. 

Decenijama se sve zna o bračnim nesuglasicama između bivšeg prvog para, a čak je i bivša portparolka Bila Klintona, Di Di Majers, izjavila svojevremeno da je 'pokrivala' prvu damu, naveo je, između ostalog, Ston. 

U martu 1993. godine, kad je Hilari, kako se navodi, otputovala u posjetu ocu koji je bio na samrti, Bil je ostao u Bijeloj kući sa glumicom Barbarom Strejsend. A kada je Hilari čula da je glumica i pjevačica, inače, obožavateljka tadašnjeg predsjednika, provela noć u njenoj rezidenciji, odmah se bijesno vratila u Bijelu kuću. 

Nakon toga se Bil pojavio s takvom ogrebotinom na vratu, da su ga novinari bez pardona pitali što mu se dogodilo. 

"Ja sam idiotkinja koja je izjavila da se posjekao tokom brijanja, čak i prije nego sam ga vidjela. A zatim sam ga vidjela. Imao je veliku ogrebotinu, i bilo je očito da nije nastala od brijanja", prisjetila se naknadno Di Di. 

Jedan od policajaca, koji je svojevremeno čuvao Bila tvrdi da je vidio i gore stvari. 

Jednom se, ispričao je, Hilari probudila usred noći, i kad je vidjela da Bil nije kod kuće, nazvala je policajca i zahtijevala da joj dovede supruga kući. 

Kada se Bil pojavio, stvar je toliko eskalirala da se čuo zvuk slomljenog stakla i lupanja vrata. 

"Kad je sve bilo gotovo, zaposleni su pronašli slomljeno staklo, tanjire i iščupana vrata s jednog kuhinjskog ormarića", napisao je Kris Anderson u knjizi 'American Evita: Hillary Clinton's Path to Power'. 

Anderson je napisao i da je HilarI znala da napadne muža i dok su bili u automobilu na službenom putu i tada bi, kada se navodi, šta god bi joj se našlo pod rukom, bacala na njega, ali kada bi stigli na mjesto događaja, izlazili bi nasmijani i mahali okupljenima. 

Tajni agent Ston napisao je da je vidio kako stoje stvari sa Klintonovima još na dan inauguracije 1993. godine, kad je Bil obavijestio suprugu da ona neće moći da preuzme kabinet zamjenika predsjednika. 

Ovaj događaj je, kako se navodi, opisan i u knjizi Gerija Aldrića 'Unlimited Ačeš: An FBI Agent Inside the Clinton White House'. 

Hillary bi, napisao je Aldrić, bila izvan sebe kada bi tajni agent odbio da joj nosi prtljag, jer to nije bilo u opisu njegovog radnog mjesta. 

Navodi se i da je podjednako zla i nasilna znala da bude i Klintonova kćerka Čelsi. 

Na vrhuncu Levinski skandala, 1999, Hilari je opet napala Bila, piše Ston i citirajući Andersona navodi: "U prošlosti, Hilari je bacala knjige i pepeljare na predsjednika, s tim da je svaki put pogodila metu. Hilari ga je šamarala, i to dovoljno jako da bi ostajali vidljivi crveni tragovi". 

Tvrdi se da verbalno i fizičko nasilje Hilari nad Bilom, nije prestalo ni kada su napustili Bijelu kuću, samo što se, kako se navodi, o tome mnogo manje pisalo.

 

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 02/04/2017 - 15:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top