Bizarna situacija u Engleskoj: Mrtvačkim kolima uletjeli na teren i prekinuli utakmicu

s
Prijateljsku utakmicu engleskih niželigaša Gatesheada i Dunstona prekinula je nevjerovatna situacija kada su pojedine osobe s dva automobila, od kojih je jedno bilo mrtvačko kolo, ušle na teren i kružile oko centra terena.

 

Britanski Sky Sports navodi da se spomenuta situacija desila na poluvremenu utakmice, kada je rezultat glasio 1:1, a da su na teren ušla dva automobila - Subaru i mrtvačka kola. Nakon toga, automobili su se kretali oko terena, driftali, dok su ljudi koji su bili unutra bacali letke kroz prozor.

Zamaskirani muškarci nakon toga su napustili mrtvačka kola i ušli u Subaru, nakon čega su otišli u nepoznatom pravcu, dok su mrtvačka kola ostavili na terenu.

"Zbog incidenta na terenu koji se dogodio nedugo nakon poluvremena, sudija je prekinuo utakmicu", objavili su iz Gatesheada.

 

Policija je u svom izvještaju saopćila da niko nije povrijeđen niti ugrožen te da su pokrenuli istragu kako bi saznali ko stoji iza ovog događaja. Dodali su kako se ovakvi neredi neće tolerisati i kada otkriju ko stoji iza incidenta, žestoko će biti kažnjen.

"Iako je istraga u ranoj fazi, vjeruje se da se uključeni međusobno poznaju. Možemo reći i to da nije bilo većeg rizika za javnost, ali da smo svjesni kako fotografije i snimci nereda kruže na društvenim mrežama. Javnost se poziva se ne bavi špekulacijama i da sve snimke koje imaju dostave u policiju kako bi pomogli u procesu istrage", naveli su.