Biznismen koji je silovao maloljetnicu ostaje u pritvoru

fgvhgbjhnjk
Goran J. (36), vlasnik dvije firme, sumnjiči se da je gnusno djelo počinio u vikendici

Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor prnjavorskom biznismenu Goranu J. (36) zbog sumnje da je silovao 16-godišnju sugrađanku.

Zaprimili prijavu

Kako je potvrđeno iz te pravosudne institucije, pritvor mu je produžen za dva mjeseca zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu ometao krivični postupak utjecajem na svjedoke ili saučesnike te zbog opasnosti da bi mogao ukloniti dokaze.

Istraga je pokrenuta nakon što je Policijska stanica Prnjavor zaprimila prijavu da je biznismen imao seksualne odnose s maloljetnicom u vikendici u okolici Prnjavora.

Osumnjičeni je prvo pozvan na informativni razgovor, a potom je uhapšen.

Kako je „Avaz“ već objavio, maloljetnica je podvrgnuta ljekarskim pregledaima, koji su potvrdili da je imala seksualne odnose. Ostali detalji se istražuju i detaljno provjeravaju svi navodi o silovanju.

Otvorena istraga

Osumnjičeni Goran J. vlasnik je dvije firme na području Prnjavora. Vijest o njegovom privođenju prvo se pojavila na internetskim portalima početkom februara, da bi iz policije kratko potvrdili da se nalazi na ispitivanju i da je s cijelim slučajem upoznato Tužilaštvo, u kojem su tada navodili da se neće oglašavati dok god im ne bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Istraga je i dalje otvorena.

U rodbinskim vezama?

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je u rodbinskim vezama sa žrtvom, ali nisu u krvnom srodstvu. Radi zaštite žrtve više detalja o ovom šokantnom slučaju koji je uznemiro građane Prnjavora nije poznato.